Για πόσο ακόμα;

by Dexon

/
  • Streaming + Download

    Includes high-quality download in MP3, FLAC and more. Paying supporters also get unlimited streaming via the free Bandcamp app.

      name your price

     

lyrics

Το hip-hop έχει περάσει πολλά εδώ και χρόνια, έχει δώσει αρκετά, από μια break φιγούρα μέχρι βαμμένα βαγόνια. Το hip-hop δεν ήταν έτσι παλιά, άλλαξε πολύ, αλλάζει καθημερινά. Αναρωτιέμαι ρε συ, ποιο θα είναι το μέλλον του. Θα πάει μπροστά ή θα κολλήσει στο έλος που έφτιαξε η μόδα; Οι πολυεθνικές κι η τηλεόρα..ση; Εγώ, εσύ, είμαστε hip-hop, όμως για πόσο ακόμα; Θα ‘θελα να δω το hip-hop μετά από έναν αιώνα. Κοίταξε, όταν πιάνεις το μικρόφωνο να ‘σαι ο εαυτός σου. Να λες την αλήθεια, μην χάνεις τον καιρό σου. Όταν σκρατσάρεις σε beats, να το κάνεις σωστά. Μην ξεχνάς πως οι dj’s το δώσανε στη νέα γενιά. Όταν πιάνεις το σπρέι, την φαντασία ν’ αφήνεις ελεύθερη, μπροστά σου όλοι οι άλλοι να ‘ρχονται δεύτεροι. Όταν χορεύεις στο ρυθμό, να λες πως μόνο εσύ το έκανες αυτό. Και συ ακροατή, να διαλέγεις με σωστά κριτήρια, να στηρίζεις αυτόν που το αξίζει με κύρια στοιχεία: φαντασία, έμπνευση και δημιουργία.

Για πόσο ακόμα;
στο hip-hop θα υπάρχει ατόφιο χρώμα;
Για πόσο ρε; Για πόσο;
τα συγκροτήματα θ’ αντέξουν μες στο χρόνο;
Για πόσο ακόμα;
στο hip-hop θα κλείνουνε το στόμα;
Για πόσο ρε; Για πόσο;
οι mc’s θα γαμάνε στα λόγια μόνο;

Ασχολήθηκαν πολλοί με αυτό. Ένας απ’ αυτούς είμαι κι εγώ. Ωραία. Όλα καλά. Ποιος θα μείνει όμως μετά; Αυτοί που τ’ αγαπάν πραγματικά ή αυτοί που νοιάζονται μόνο για τα λεφτά; Θα μου πεις: Επαναλαμβάνομαι. Μα όταν αντιλαμβάνομαι ότι βιάζουν το hip-hop, ότι το γαμάνε, θυμώνω, στο διάολο να πάνε! Κάθε χρόνο βγαίνουν πάρα πολλά άλμπουμ στο διαδίκτυο, βγαίνουν πολλοί νέοι ράπερς στην υφήλιο. Χάνονται μέσα σε σκληρούς δίσκους. Στοιβαγμένα mp3’s σαν σκουπίδια, σαν πεταμένους ήχους. Άλλοι μας πρήξανε τ’ αρχίδια με το πόσο γαμάτοι είναι. Κι άλλοι αρκούνται σε κλεμμένα ξένα instrumentals ρε φίλε. Άλλοι mc’s βαφτίζουνε mixtapes τα LP’s. Και οι dj’s πλέον σκρατσάρουν ψηφιακά συμπιεσμένα mp3’s. Είναι Empty Beatz!

credits

released October 2, 2015
Στίχοι, ερμηνεία, scratches, artwork: Dexon
Beat: Empty Beatz
Ηχογράφηση, μίξη, master @ Αόρατος Πύργος home studio
©2015 Blockade Records

tags

license

all rights reserved

about

Blockade Records Patras, Greece

Η Blockade Records ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008 από τον Πετρόπουλο Γιάννη (Dexon) στην Πάτρα. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία με κύριο μουσικό στοιχείο της το hip-hop. Είναι μια ομάδα ανθρώπων με απεριόριστη αγάπη προς τη μουσική!

contact / help

Contact Blockade Records

Streaming and
Download help

Redeem code